Fashion Forum in het licht

Hoogwaardige LED module voor kleding

Ombouwen van klassieke armaturen met hoogwaardige LED modules voor meer licht, minder verbruik en een zeer  lange levensduur :

Hoogwaardige LED module voor kleding
Hoogwaardige LED module voor kleding

Situatie voordien : 

In deze kledingszaak, Fashion Forum te Denderleeuw, werden van een herenafdeling alle armaturen uitgerust met onze eigen ontwikkelde LED modules. De verlichting werd de laatste jaren door de installateur uitgerust met retrofitlampen uit de klassieke handel. Het resultaat was dat het lichtniveau stelselmatig verminderde totdat bepaalde kleuren moeilijk te onderscheiden waren, wat niet bevorderlijk is voor de verkoop. Onze ogen hebben namelijk voldoende licht nodig om kleuren goed te kunnen waarnemen.

Vraagstelling : 

De klant vroeg ons om te werken met de bestaande armaturen. Hierin plaatsten we hoogwaardige LED modules zodat het lichtniveau sterk verbeterde. Tevens hielden we het plafond intact door  het hergebruiken van dezelfde armaturen. Schilder- en andere werken waren ook niet nodig.

Eigen ontwikkeling op maat met standaardonderdelen :

De LED modules bestaan uit standaardonderdelen met hoogwaardige componenten voor een maximaal rendement en een zeer hoge levensduur. Het licht is flikkervrij, zodat niemand last heeft van de ongemakken die dit kan te weeg brengen. Ze worden in ons eigen atelier op maat samengesteld volgens de wens van de klant. 

Zowel de lichtkleur, lichtkwaliteit en de lichtsterkte kiezen we volgens de reële situatie. De modulaire opbouw zorgt ervoor dat we heel flexibel zijn. 

Het verbruik is trouwens nog met zo’n 30% gezakt, terwijl het lichtniveau met een factuur 3 à 4 gestegen is. Deze investering verdient zich binnen de 2 jaar terug, enkel op energiekosten. De verlichting is technisch gezien volledig nieuw en zal minstens 10jaar of meestal langer, onderhoudsvrij blijven. 

Door het gestegen lichtniveau komen klanten gemakkelijker binnen in de afdeling waardoor de verkoop stijgt. De terugverdientijd verbetert hierdoor nogmaals en zakt wellicht onder 12 maanden.

Door in de LED modules gebruik te maken van standaardonderdelen kunnen we de prijs laag houden en bieden we een uitmuntende prijs – kwaliteitsverhouding.

Flikkervrij licht :

Al onze professionele verlichting is flikkervrij. Dit betekent dat je kan filmen zonder de storende rollende patronen in het beeld. Daarnaast zijn sommige mensen gevoelig voor dit onzichtbare flikkeren. Het kan hoofdpijn, duizeligheid en in extreme vormen zelfs epileptische aanvallen uitlokken. Iets wat je jouw klanten in geen geval kan toewensen.

Geen UV straling :

Klassieke ontladingslampen, halogeen- en TL lampen geven van nature een beetje UV straling af. Dit is op termijn schadelijk voor de mens maar ook voor de uitgestalde goederen, in dit geval kleding. De kleding verkleurt, kunststoffen en vezels verouderen. Door onze LED modules is de schadelijke straling volledig verdwenen. 

Wil je ook informatie hoe we jouw zaak kunnen oplichten zodat het licht niet uit gaat, maar des te feller brandt?

Contacteer ons via deze link.