De voordelen van de PowerLed op een rijtje

De voordelen van de PowerLed op een rijtje

Is de bestaande inbouw halogeenverlichting van je kantoor aan vervanging toe? Of wil je meer lichtsterkte in je winkel of werkruimte bekomen? Kies dan voor onze inbouw PowerLed modules. Niet alleen is het verbruik een pak minder, er zijn nog vele andere voordelen op te noemen. Zo is het zelfs beter voor je gemoedstoestand! Nieuwsgierig hoe dat precies zit? Lees dan snel verder, wij lijsten alle voordelen voor je op.

Meer licht voor minder energie

Het is algemeen bekend dat LED een pak zuiniger is dan traditionele verlichting. Wat veel mensen niet weten is dat je met onze PowerLed ook veel meer lichtsterkte verkrijgt. Zo creëer je met PowerLed maar liefst 4 tot 8 keer meer licht dan met een vergelijkbare halogeenlamp of equivalente LED. Dit is comfortabeler voor jou en ook beter voor jouw gezondheid en die van je werknemers. In de nieuwe richtlijnen voor verlichting is de lichtsterkte niet voor niets verhoogd met 50% naar 750 lux.

Niet alleen zorgt dit voor een betere verlichting en dus minder vermoeide ogen, ook de gemoedstoestand profiteert ervan. Bij een te lage lichtsterkte wordt je melatoninehormoon (nachthormoon) niet afgebouwd, waardoor je niet helemaal wakker wordt. Bij een hogere lichtsterkte is dit niet het geval en zal je meer geconcentreerd je werk kunnen doen. Zo werk je effectiever en verklein je de kans op fouten en ongelukken.

Minder spots door een breder stralingsbereik

Naast de voordelen voor de gezondheid kan je ook besparen op het aantal spots met PowerLed. Door een breder stralingsbereik verkrijg je een goede spreiding van het licht. Hierdoor kan je de spots verder uit elkaar plaatsen in vergelijking met traditionele inbouwspots. Ook van storend strooilicht (glare) is er nauwelijks tot geen sprake. Doordat de spots dieper verwerkt zitten in het armatuur zal het licht niet in je ogen schijnen wanneer je werkt.

Meer informatie over PowerLed

Wil jij meer informatie over onze PowerLed inbouw LED modules? Download dan onze GRATIS brochure of neem contact op met Alfa Sprint Service en vraag vrijblijvend een offerte aan voor een omschakeling naar LED. Zo verkrijg je een grotere lichtopbrengst én bespaar je op het verbruik en onderhoud.