Verbeterde veiligheid op de werkvloer dankzij optimale verlichting

Verbeterde veiligheid op de werkvloer dankzij optimale verlichting

In bijna elke job is licht een noodzakelijke voorwaarde voor het goed uitvoeren van het werk. Voldoende licht zorgt er namelijk voor dat we zien wat we doen en voorkomt onnodige ongelukken. Een optimale verlichting creëren is dus van cruciaal belang voor de veiligheid op de werkvloer.

Betere verlichting voor meer veiligheid op de werkvloer

Wanneer je je job nauwkeurig wil uitvoeren is een goede werkverlichting zeer belangrijk. Het zorgt ervoor dat je een goed zicht krijgt op de werkomgeving. Dit geeft meer comfort en je raakt minder snel vermoeid. Daarbovenop bepaalt melatonineniveau ons slaap-waakritme. Dit niveau moeten we afbouwen om echt wakker te worden en dat gebeurt met ruim voldoende wit licht.

Veiligheid op de werkvloer

De meeste bestaande verlichting zorgt er in veel gevallen voor dat je vooral op donkere dagen minder geconcentreerd bent met alle gevolgen van dien. Verder zorgt een optimale verlichting ook voor meer zicht. Vooral bij precisiewerk is dit geen overbodige luxe. Denk aan een omgeving waar gewerkt wordt met kleine onderdelen of waar een oneffenheid van materiaal al tot een ongeluk kan leiden. Ook bij draaiende onderdelen kan het met traditionele TL-verlichting door de onzichtbare flikkering van het licht lijken alsof roterende delen stil staan, wat zeer gevaarlijk kan zijn.

Overstappen op led verlichting

De oplossing? Met led verlichting kan je zelfs tot 10 keer meer licht verkrijgen dan met traditionele verlichting en bij een beduidend lager verbruik. In veel gevallen kan je je bestaande installatie zelfs laten upgraden zonder deze volledig te moeten vervangen. Daarnaast kan je ze in alle soorten en maten krijgen en bespaar je op verbruik en onderhoud. Zo kan je een gelijkmatige lichtverdeling creëren die bijdraagt aan een betere en veiligere werkomgeving. Ook de lichtkleur en intensiteit kunnen we perfect afstemmen op jouw noden. Daarom kan je ook bij ons terecht voor een professionele lichtstudie op maat.

Meer informatie over led verlichting op maat

Wil jij meer weten over de specifieke voordelen van led verlichting voor een verbeterde veiligheid op de werkvloer of een lichtstudie aanvragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.