Led verlichting als werkverlichting: meer licht, lager verbruik

Led verlichting als werkverlichting: meer licht, lager verbruik

De meerwaarde van aangepaste verlichting op het werk mag niet onderschat worden. Nog te vaak wordt gebruik gemaakt van tl- of andere verlichting, maar led verlichting wint steeds meer terrein en terecht! Led verlichting is niet alleen energiebesparend, het haalt ook een hogere lichtopbrengst dan traditionele verlichting. In deze blog leggen wij je onder meer uit waarom de juiste lichtsterkte zo belangrijk is voor een goede werkverlichting.

Meer licht zorgt voor betere veiligheid en concentratie

Een goede werkverlichting is belangrijk als je je job nauwkeurig wil uitvoeren. In een te donkere omgeving word je sneller moe, terwijl het juiste licht de concentratie en de productiviteit verhoogt. De sterkte van het licht is namelijk van invloed op de afgifte van melatonine. Dit is een hormoon dat een rol speelt in het slaap-waakritme van het lichaam. Traditionele verlichting zorgt er in veel gevallen voor dat je op donkere dagen minder geconcentreerd bent met alle gevolgen van dien. Zeker in een industriële werkplaats verhoog je hierdoor de kans op ongelukken.

werkverlichting

Uiteraard zorgt te weinig licht ook voor te weinig zicht. Dat wat in zwak licht lijkt op een kras op een metalen onderdeel, kan in werkelijkheid een scheur zijn. Wanneer men dit onderdeel dan toch plaatst kan dit tot een dure herstelling leiden. De oplossing? Met LED verlichting kan je tot 8 keer meer licht verkrijgen dan met traditionele verlichting. In veel gevallen kan je je bestaande installatie zelfs laten upgraden zonder deze volledig te moeten vervangen.

Een verbruik dat tot 10 keer lager ligt

Naast het voordeel van meer lichtsterkte is uiteraard ook het verbruik van led verlichting een pluspunt. Dit ligt tot wel 3 à 10 keer lager in vergelijking met traditionele werkverlichting. Voor onder meer werkplaatsen die werken met een bepaald beschikbaar vermogen is dit ideaal. Zo verlaag je je gebruikte vermogen en heb je meer marge voor bijvoorbeeld een extra machine zonder dat je hiervoor het beschikbare vermogen hoeft te verhogen met alle kosten en vertraging van dien. Kortom, een investering in led verlichting verdient zich snel terug.

Meer info over led verlichting als werkverlichting

Wil jij meer weten over de specifieke voordelen van led verlichting voor jouw werkplaats? Neem dan contact met ons op. Wij berekenen voor jou de extra lichtopbrengst, geven je een overzicht van de investeringen en binnen hoeveel tijd je het overschakelen naar led verlichting kan terugverdienen.