Voordelen led verlichting voor kantoor, winkel of werkplaats

Voordelen led verlichting voor kantoor, winkel of werkplaats

Het is ondertussen algemeen bekend dat je met moderne led verlichting heel wat energie en dus geld bespaart én dat een kwalitatieve led lamp veel langer mee gaat dan traditionele verlichting. Zo is de levensduur al snel 30x langer dan gloeilampen en 25x langer dan halogeenverlichting. Er zijn echter nog een aantal voordelen van led verlichting die minder gekend, maar zeker het vermelden waard zijn. Wij lijsten ze in deze blog graag voor je op.

Aangenamer werken

Verlichting op de werkvloer is iets vanzelfsprekends: we staan er amper bij stil. Toch heeft het een cruciale invloed op ons welzijn. In een te donker kantoor word je sneller moe, terwijl het juiste licht de concentratie en de productiviteit verhoogt. Daarnaast is ook de aanwezigheid van natuurlijk licht van belang. Je wordt er vitaler en fysiek actiever van en je zal ‘s nachts beter slapen.

Voordelen led verlichting

Het voordeel van professionele led verlichting is dat je ze in alle soorten en maten kan krijgen. Zo kan je een gelijkmatige lichtverdeling creëren die bijdraagt aan een betere werkomgeving. Ook de lichtkleur en intensiteit kunnen we perfect afstemmen op jouw wensen. Verder flikkert onze led verlichting niet, waardoor ze rustiger is voor je ogen. Ze straalt bovendien geen UV licht en weinig infrarood uit. Hierdoor zijn led lampen ideaal voor onder meer verlichting in de voedings- of textielindustrie of om je product in een winkel perfect uit te lichten.

Upgrade je bestaande installatie

Een ander voordeel is dat je je bestaande installatie in veel gevallen kan upgraden naar led verlichting. Vaak wordt gedacht dat hiervoor breekwerken nodig zijn, maar dit is niet altijd het geval. Zo kunnen we in veel gevallen de bestaande verlichting ombouwen zodat je tot 8 keer meer licht krijgt met een verbruik dat tot 5 keer lager ligt. De volledige installatie vervangen is niet nodig.

Meer info over de voordelen van led verlichting

Wil jij meer weten over de specifieke voordelen van led verlichting in jouw situatie? Neem dan contact met ons op of laat een professionele lichtstudie uitvoeren. Wij berekenen voor jou de extra lichtopbrengst, geven je een overzicht van de investeringen en binnen hoeveel tijd je het overschakelen naar led verlichting kan terugverdienen.